Antwerpen terug naar code oranje; gevolgen voor de scheepvaart!
29 juli 2020389 weergaven

Zoals u waarschijnlijk wel gezien heeft op het nieuws, is het reisadvies voor de provincie Antwerpen aangescherpt naar code oranje. De binnenvaart is als een vitale vervoerstak gekwalificeerd, dus u mag gewoon van of naar Antwerpen varen. Dat is echter niet het probleem. Van het Havenbedrijf Rotterdam, die daar vanmorgen over in overleg heeft gezeten met o.a. de burgemeester van Rotterdam, moet er wel degelijk rekening mee worden gehouden.

 

Zo wordt u dringend verzocht, wanneer u zich in Antwerpen begeeft met uw schip om te laden/lossen, vooral binnen te blijven op uw schip.  Doet u dat niet, dan wordt u geadviseerd om 2 weken in quarantaine te gaan. Houd dus ook rekening met het wisselen van personeel; dat zal waarschijnlijk niet gaan op een locatie in Antwerpen.

 

Zijn er op uw schip problemen met zieken (covid19 gevallen), dan heeft Rotterdam een mogelijkheid om zieken op te vangen in een opvanglocatie. Neemt daar contact voor op met het Havenbedrijf of met ons. Wij kunnen u dan verder helpen. Nadere informatie is er nog niet, maar volgt wellicht. Wij houden u via de app op de hoogte.

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>