België en Duitsland geven code rood voor Noord- en Zuid-Holland af'
17 september 2020334 weergaven

"België en Duitsland zetten de provincies Noord- en Zuid-Holland op rood. In Duitsland gaat de maatregel per direct en met terugwerkende kracht in.

Dat betekent dat niet-essentiële reizen naar de twee provincies verboden zijn en dat iedereen die de afgelopen twee weken in Noord- of Zuid-Holland is geweest bij terugkomst verplicht een coronatest moet doen. Vervolgens verschilt het per deelstaat of mensen ook in quarantaine moeten.

Twee weken in quarantaine

In België gaat de regel vrijdagmiddag om 16.00 uur in. Niet-essentiële reizen naar de twee provincies zijn vanaf dat moment verboden. Belgen die meer dan 48 uur in een van deze provincies zijn geweest, moeten zich na terugkeer verplicht laten testen en verplicht twee weken in quarantaine.

Voor de provincies Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg, Gelderland en Groningen geldt in België code oranje. Terugkerende Belgen uit die provincies krijgen van de Belgische overheid het advies zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dit is niet verplicht." Bron: NOS

Wij adviseren u om, als u van of naar boord reist tussen Nederland en de twee genoemde landen, er weer voor zorg te dragen dat u in het bezit bent van de volgende papieren;

-
Standaard werkgeversverklaring
- Standaard reisverklaring CCR
- Vaardocument (Vaarbewijs/Dienstboekje)
- Vignet België voor grensarbeider in vitale beroepen

 

Op deze manier kunt u, desgevraagd, aantonen dat het om een essentiële reis gaat.

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>