Flitsbezoek minister Cora van Nieuwenhuizen aan vitale sector; de binnenvaart
16 april 2020257 weergaven

De binnenvaart is een belangrijke schakel om Nederland in beweging te houden. Ook tijdens de coronacrisis. Cora van Nieuwenhuizen onderstreepte vandaag het belang van deze vitale sector tijdens een werkbezoek. Het flitsbezoek was in allerijl geregeld door BLN en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

Gehuld in haar eigen veiligheidsvest, zwemvest, helm en veiligheidsschoenen sprak ze, uiteraard op 1,5 meter afstand, bij de Volkeraksluizen met Henk Middelkoop van mts. Amistade. De minister was goed op de hoogte. Henk wees haar, mede op ons aangeven, op de problemen met het wisselen van personeel. De minister vroeg zich af hoe het gaat met de kinderen aan boord nu ouders de rol van leerkracht moeten vervullen. Ook internationale samenwerking kwam aan de orde, bedientijden die onder invloed van het virus worden gewijzigd, 'coronaclausules etc.

Namens de binnenvaart zijn ook zaken benoemd waarin goed geanticipeerd wordt op de situatie, zoals het verlengen van de geldigheid van certificaten. Zowel schipper als beide brancheverenigingen complimenteerden de minister met de voortvarende wijze waarop dit is aangepakt. De minister gaf aan dit graag gedaan te hebben en beloofde ons de nog bestaande zorgen mee te nemen.

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>