Huidige Inreisregels Duitsland
31 mei 2021477 weergaven

Wat verandert er per 31-05-2021 met de Toegangsverordening voor Duitsland t.o.v. van de vorige Inreisbeperkingen.

Transportpersoneel dat uit een risicogebied (NL) komt, blijft vrijgesteld van de aanmeld & quarantaineverplichting op voorwaarde dat de juiste beschermings- en hygiëneconcepten worden nageleefd.

Wat is nu te doen; Vanaf zondagnacht is Nederland ‘risicogebied’ geworden en bestaat de mogelijkheid om pas na aankomst een test te laten doen (moet wel binnen 48 uur plaatsvinden).

 

De zogenoemde bewijsplicht (‘Nachweispflicht’) geldt niet meer voor transport personeel.             Met de CCR-reisverklaring kan dit aangetoond worden!                                                                          

Voor vliegtuigreizen geldt deze regel niet, dan moet altijd een negatieve test getoond worden, ook als men als bemanningslid reist vanuit een ‘risicogebied’.

Blijft u korter dan 72 uur in Duitsland;

Betekent dit voor transportpersoneel; niet aanmelden en niet testen. Grensbewegingen zonder testverplichting zijn weer toegestaan (tanken, boodschappen etc).

Blijft u langer dan 72 uur in Duitsland;

Betekent dit voor transportpersoneel; niet aanmelden en niet testen. Dit kan worden aangetoond met de eerder vermelde CCR-verklaring.

Mocht u onverhoopt, na binnenkomst in de Bondsrepubliek Duitsland, typische symptomen (kortademigheid, nieuwe hoest, koorts of reuk- of smaakverlies) van een infectie met het coronavirus SARS-CoV-2 vertonen neemt u dan z.s.m. contact op met de voor u bevoegde gezondheidsdienst https://tools.rki.de/plztool/  of uw arts.

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>