Nederland opnieuw hoog risico gebied voor Duitsland
6 april 2021401 weergaven

Vanaf 6 april geldt een aanmeldplicht vóór de reis naar Duitsland. Dit kan met het in te vullen formulier (www.einreiseanmeldung.de). Uitzonderingen gelden voor een doorreis door Duitsland en verblijf korter dan 24 uur in Duitsland.

Daarnaast moet een negatieve Corona test (PCR test of snel test) worden overlegd, die niet ouder is als 48 uur. De negatieve test hoeft niet overlegd te worden als het verblijf in Duitsland korter dan 72 uur is en in deze periode de Corona maatregelen worden nageleefd. Let op de aanmeldplicht kan wel van toepassing zijn, dit zijn andere regels.

Zolang binnenvaartschippers aan boord van hun schip blijven, is een negatieve coronatest niet verplicht. Zodra het schip wordt verlaten, gelden dezelfde regels als voor inreizen.

De deelstaten Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts hebben de aanbeveling waarop deze maatregelen ten uitvoer worden gelegd, ingevoerd met een specifieke regeling/vrijstelling voor de binnenvaart. Dit betekent dat bemanningsleden in deze voor de binnenvaart belangrijke staten zich vrij kunnen bewegen zonder beperkingen, zolang er maatregelen zijn genomen om contacten te vermijden, met name het niet van boord gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.

Klik hier voor een overzicht van de Duitse regels

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>