Ook de binnenvaart sluit aan bij de landelijke actiedag
29 oktober 2019313 weergaven

Koninklijke BLN-Schuttevaer en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) sluiten aan bij de landelijke actiedag van de stichting Grond in Verzet aanstaande woensdag. Wij vinden het van groot belang om aan te sluiten bij deze landelijke actiedag op 30 oktober. De stikstof- en PFAS-impasse raakt ook de binnenvaart.

Na stikstof kwam PFAS en nu ligt de bouw helemaal stil en leveranciers zien orders flink teruglopen door stikstofcrisis. Het wegvallen van de Programma Aanpak Stikstof (PAS) als (juridische) basis voor vergunningverlening leidt tot onzekerheid en onduidelijkheid bij het plannen en uitvoeren van diverse projecten.

Landelijke actiedag
Onder de slogan 'Nederland staat op slot, politiek trek ’t vlot'  hebben meer dan 30 branche- en ondernemersorganisaties van VNO-NCW en MKB-Nederland zich aangesloten bij de landelijke actiedag op 30 oktober van de stichting Grond in Verzet. De organisaties hebben samen een manifest gemaakt dat ze woensdag willen aanbieden aan de verantwoordelijke ministers, de minister-president en de provincie- en gemeentebestuurders.

 ‘In het manifest schetsen we de enorme schade van de stikstof- en PFAS-impasse. Ook doen we voorstellen om Nederland snel weer vlot te trekken, zodat projecten weer door kunnen en banen niet in gevaar komen’, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland .

Publieksvriendelijke acties

Voor de branche- en ondernemersorganisaties is een belangrijke randvoorwaarde dat de actie woensdag publieksvriendelijk verloopt en niemand tot overlast is. ‘Dus geen blokkades maar bijvoorbeeld wel een mooie materiaalexpositie op het Malieveld om te illustreren welk soort werk momenteel allemaal stilligt.’

Het CBRB en Koninklijke BLN-Schuttevaer stellen verschillende publieksvriendelijke acties voor, waarbij de keuze geheel aan u is om één of meerdere van deze acties te ondernemen.

  • Het varen met een knoop in de vlag, immers brengt de regelgeving ons in de knoop (de “vlag in sjouw” bedoeld als noodsignaal, vertaald naar Nederland zit in nood)
  • Of de vlag omgekeerd in de mast te hangen, omdat Nederland met deze regelgeving op zijn kop staat.
  • Of een aantal momenten op de dag met de hoorn een signaal af te geven, dat we door het hele land actie voeren en niet alleen op het Malieveld in Den Haag. Voorgesteld wordt om dat in ieder geval te doen om 10.00 (bij de aftrap van de manifestatie in Den Haag), maar ook om 11.00 en 12.00.
  • Maak een “selfie” van uw actie en deel dat op de sociale media, de volgers dan graag ook “liken” zodat het uitrolt in Nederland.

Het CBRB en BLN zullen morgen gezamenlijk ook nog een persbericht uitsturen, om ook op die manier aandacht te vragen voor deze landelijke actie.

Actie op het Malieveld
Mocht u aanstaande woensdag richting het Malieveld willen gaan, klik hier voor meer informatie over het programma, vervoer, kledingvoorschrift en meer.

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>