Stikstofcrisis? We've got this!
21 november 2019261 weergaven

Binnenvaart roept op tot meer goederenvervoer over water om stikstofuitstoot te reduceren

                                                      

Terwijl het kabinet zich het hoofd breekt over het formuleren van lange termijn maatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen, reikt binnenvaartbranchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer  een bijdrage aan de oplossing aan op een presenteerblaadje: ’meer vervoer over water!’  De binnenvaart vervoert één derde van alle goederen in Nederland, maar is slechts verantwoordelijk voor 1% van de totale stikstofdepositie. Vervoer over water verlaagt zowel de NOx als de CO2 uitstoot in het goederenvervoer en houdt daarnaast Nederland in beweging.

Binnenvaart houdt vaart erin
Naast de te boeken milieuwinst houdt de binnenvaartsector Nederland aan de gang. Één binnenvaartschip haalt tot 250 vrachtwagens van de weg. Met de hoeveelheid goederen die momenteel over water wordt vervoerd, betekent dat dat er elke dag vijfentwintigduizend vrachtwagens minder de weg op gaan. Op jaarbasis haalt de binnenvaart ongeveer negen miljoen vrachtwagens van de weg. En, in tegenstelling tot de weg, is op het water ruimte genoeg voor forse uitbreiding. Vooraanstaande merken als Heineken, Nike en Akzo onderkennen de toegevoegde waarde van de binnenvaart en maakten eerder al de stap naar vervoer over water.

Vaart maken met modal shift
Nederland beschikt over de meest moderne vloot van Europa waarmee per dag één miljoen ton lading wordt vervoerd op de meest energiezuinige manier. Van sneakers tot frietjes en van bouwstoffen tot bier.

Koninklijke BLN-Schuttevaer (die de belangen van ruim 2.200 binnenvaartondernemers behartigt) roept daarom zowel de overheid als het bedrijfsleven op om alle kansen die vervoer over water te bieden heeft serieus op te pakken om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de stikstof- en CO2 uitstoot én Nederland in beweging te houden. Dit doen we via een advertentiecampagne in landelijke media, persberichtgeving naar landelijke media en een social media campagne op onze accounts:

Twitter: @BLN_tweets
LinkedIn: @KoninklijkeBLNSchuttevaer
Facebook: @KoninklijkeBLNSchuttevaer
Instagram: @KoninklijkeBLNSchuttevaer

 

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>