Welke (inreis)regels gelden er in Duitsland en de specifieke deelstaten (UPDATE 8-4-2021)
9 april 2021732 weergaven

Met ingang van 6 april heeft Duitsland Nederland als hoog risico gebied aangewezen. Dit heeft direct gevolgen voor het reizen van Nederland naar Duitsland.

Vanaf 6 april geldt een aanmeldplicht vóór de reis naar Duitsland. Dit kan met het in te vullen formulier Uitzonderingen gelden voor een doorreis door Duitsland en verblijf korter dan 24 uur in Duitsland. Bij deze aanmelding dient een adres in Duitsland opgegeven te worden. Gebruik hiervoor het adres van de los/laadplaats (Postcode, straatnaam, nummer en plaats, te vinden op de ladingpapieren of Googlemaps).
Na het invullen kunt u een pdf downloaden waarop de aanmeldbevestiging staat.

Klik hier voor de link naar de aanmeldsite: www.einreiseanmeldung.de

Ook is het mogelijk om een papieren formulier in te vullen. Deze dient dan per post verzonden te worden. De digitale aanmelding is naar onze mening wel de beste optie.

Klik hier voor de papieren versie om uit te printen.

Daarnaast moet een negatieve Corona test (PCR test of snel test) worden overlegd, die niet ouder is als 48 uur. De negatieve test hoeft niet overlegd te worden als het verblijf in Duitsland korter dan 72 uur is en in deze periode de Corona maatregelen worden nageleefd.
Zelftesten voldoen niet. Alleen goedgekeurde (snel)testen voldoen.

De deelstaten Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts hebben de aanbeveling waarop deze maatregelen ten uitvoer worden gelegd, ingevoerd met een specifieke regeling/vrijstelling voor de binnenvaart. Dit betekent dat bemanningsleden in deze voor de binnenvaart belangrijke deelstaten zich vrij kunnen bewegen zonder beperkingen, zolang er maatregelen zijn genomen om contacten te vermijden, met name het niet van boord gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.

Voor de specifieke regels per deelstaat in het Nederlands en in het Duits.

Voor meer informatie en FAQ’s over de geldende regels: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-tests-einreisende.html

WORD LID VAN KONINKLIJKE BLN-SCHUTTEVAER

U las zojuist één van de vrij beschikbare nieuwsberichten van Koninklijke BLN-Schuttevaer.Meer nieuws >>>