CBOB

2019: JUBILEUMJAAR!

Op 29 juli 1919 is in Amsterdam de NPCSB, de Nederlandsche Protestantsch-Christelijke Schippersbond opgericht door Jacob Drijfhout. Dit is de grondlegging geweest van een binnenvaartbond voor en door schippers, die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert: de CBOB! Dit heugelijke feit wil de CBOB graag dit jaar met u delen en vieren. U zult op deze pagina regelmatig updates, verhalen of acties tegenkomen, dus houdt deze website goed in de gaten. Klik hier voor een overzicht van de historie van de CBOB.

Niet alleen de CBOB viert haar oprichting van 100 jaar geleden; nu vijf jaar geleden is de CBOB toegetreden tot BLN en dit jaar vindt de Binnenvaart Ontmoetingsdag ook voor de vijfde keer op rij plaats: een echt mooi eerste Lustrum! 2019 is dan ook een jubileumjaar met acties, herinneringen en bijeenkomsten. Het lustrumjaar sluiten we af met een viering DV zaterdag 21 september 2019 tijdens en na de Binnenvaart Ontmoetingsdag op vakantiepark De Heigraaf te Woudenberg.

CBOB-jubileumvlag-vlaggenactie

Van maart tot en met september 2019 kunnen alle CBOB leden meedoen met de vlaggenactie. U maakt leuke, mooie, grappige foto's van u of uw schip met de CBOB jubileumvlag en stuurt die naar cbob@bln.nl. Elke eerste maandag van de maand wordt een winnaar gekozen. Deze winnaar wordt bekend gemaakt in de E-voortvarend en ontvangt een Bol.com cadeaubon van €50,-. U kunt zo veel foto's inzenden als u wilt en u kunt elke maand weer meedingen naar deze leuke prijs!

Winnende foto mei

Winnende foto april

Winnende foto maart

Nieuws van het bestuur

DV Zaterdag 18 mei 2019 vindt op het kantoor in Zwijndrecht de ALV plaats van de CBOB van 10.00-1300 uur met aansluitend lunch. Alie Goudriaan, penningmeester, is dan aftredend bestuurslid. Maurits Vat (Confide) en Geke Kingma-Drenth (Maranta) stellen zich verkiesbaar als kandidaat-bestuurslid. Er zijn 2 zetels om in te vullen, daar Marlies Meinen-Ooms volgend jaar aftreedt en we het bestuur op volle sterkte willen houden.

Kandidaat-bestuursleden Géke Kingma-Drenth en Maurits Vat.

Agenda + Concept-notulen 2018 + Concept-Jaarrekening CBOB 2018

Nieuwsbrieven E-voortvarend 2019

nr 1 februari

nr 2 maart

nr 3 april

nr 4 april Pasen

nr 5 mei

nr 6 mei 2019
Bestuur

  • Jan van Belzen - voorzitter
    Gemeente Barendrecht
    cbob@bln.nl

Uw contactpersoon voor deze ledengroep

Voor meer informatie over de ledengroep CBOB neemt u contact op met de secretaris Inger Graafland via cbob@bln.nl of telefoonnummer 078-7820565.